sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Mavis & Ciara, two little..


guinea pigs 


Nyt kun rottia ei enää ole, vapautui hiirulaan tilaa ja meille jäi aikaa. Marsuja ollaan ihasteltu ja mietitty pidemmän aikaa jo rottien olemassaolon aikaan, mutta koska riittäviä resursseja (enimmäkseen tilan ja ajan puolesta) ei ollut, marsujen hankita lykkääntyi suosiolla. Oli yhteinen päätös, että rottien jälkeen otetaan 2-4 kuikuttajaa. Itselläni on lapsuusvuosilta kokemusta marsuista, mutta siitä huolimatta tietoa tuli päntättyä lisää.
Lauma tulee kasvamaan vielä jossain välissä, kunhan nämä tytöt ovat isompia ja löydämme sopivan/sopivat kaverit neideille.

Meille siis kotiutui eilen illalla, lauantaina 12.4. kaksi marsua PetExpon reissulta. Tytöt ovat rodultaan abessiinialaisia, väreiltään black (Mavis) ja tortoiseshell & white (Ciara). Neidit ovat syntyneet 28.2.2014 eli ovat nyt reilu 6-viikkoisia. Mavis ja Ciara ovat siis hyvin pieniä vielä, lähestulkoon kämmenelle mahtuvia 

Tässä Mavis (vas.) ja Ciara vain 6vrk ikäisinä kasvattajan luona :]

Pienokaiset ovat melko arkoja ja selvästi stressaantuneita matkasta. Karvaa irtoaa eikä ruoka oikein maistu, ja uuden kodin tutkiminen rajoittuu vain pienelle alueelle. Sylissä molemmat ovat ihan kauniisti, vaikka marsuja ei ole taidettu käsitellä juuri lainkaan kasvattajan luona. Toistaiseksi Mavis on ollut rohkeampi ja tutkii reippaammin paikkoja. Neiti on myös hyvin puhelias! Ciara puolestaan on hyvin epävarma, eikä uskalla liikkua ilman pientä kannustamista. Marsut eivät enää säiky tavallisia ääniä eivätkä saa hirvittävää slaagia, jos jossain rasahtaa, mikä on tietysti jo hieno edistysaskel :)

Tässä vielä muutama kuva, jonka sain otettua tänään. Huomasimpa jälleen, kuinka mustien eläinten (edustava) kuvaaminen on niin vaikeaa!


Irtokarvaa havaittavissa?

Meevi-vaavi tutkii paikkoja..

.. ja Ciara ujoilee

"Hui järkytys, mikä se sinulla siinä on? Ei kai se vain syö minua?!" 

"Nuuh. Uskaltaisikohan sitä ottaa heinänkorren.."

Pelletit oli tosi jännä juttu! Niitä piti varovasti (ja kiireellä) poimia suuhun, ja sitten tiputtaa takaisin kuppiin,
jos olivat osuakseen.. Niitä oli myös kiva ottaa matkaevääksi tutkimusmatkalle :]

Ciaraa kovin ihmetyttää ja Mavis se vaan syö..

Kaksi karvapalloa. Ciara taitaa olla hiukan pullukampi, jonka voinee kuvastakin havaita :3

Että tälläiset pallerot! Kovin hellyyttäviä marsun alkuja, jotka toivonmukaan rohkaistuvat pian ja alkavat toden teolla uusiksi kavereiksemme :]
Marsujen aitaus on tällä hetkellä paljon pienempi kuin mitä suunnittelimme, mutta se lieneekin vain hyvä asia kun marsut vasta totuttelevat uuteen kotiinsa. Kunhan marsula (& hiirula) saadaan kuntoon, otan uudet kuvat ja laitan tänne!

Tytöille on myös tulossa oma profiili "Jyrsijät"-osioon (ennen Siimahännät), kannattaa käydä vilkaisemassa!





- Mosse

1 kommentti: