maanantai 29. tammikuuta 2018

Here come the Birds!

Toivepostaus

Navetta meidän kotiovelta katsottuna ♥ Oikealla saunarakennus.

Nyt on vuorossa paljon toivottu postaus, joka poikkeaa aika paljon blogin normaalista sisällöstä. Sain viimein aikaseksi kuvata videolle esittelyjä meidän eläimistä - tällä kertaa linnuista - ja niiden tiloista. Pahoittelen heti alkuun videon laatua, käytössä ei ole tuota mun Huawei P9-puhelinta kummoisempia kuvausvermeitä, jonka lisäksi kuvasin tämän tyyppisiä videoita ihan ensimmäistä kertaa. Pakko myöntää että kuvaaminen jännitti ihan hirveästi, ja vaati varmaan toistakymmentä yritystä että sain videolle jotakuinkin sen, mitä ajattelin sanoa, ja vieläpä niin että siitä saa edes jotenkin selvää.

Pitemmittä puheitta, tässä ensimmäinen osa:



Sitten esittelyn toinen osa:



Pahoittelen videon loppumista kesken, onnistuin vahingossa katkaisemaan sen ennen aikojaan.. Sitä piti vielä sanoa, että sisällä talossa asuvista eläimistä tulee oma(t) esittely(t) myöhemmin, kunhan saan taas aikaseksi miettiä mitä kertoa mistäkin otuksesta (ja sisällähän niitä on aika monta enemmän kuin ulkona..), ja harjoitella kuvaamista.

Lisäksi videolta jäi puuttumaan sellaiset perustiedot kuin kanalan lämpötila, joka on 5-10 astetta pakkasista riippuen. Ankkalassa oli nyt kuvaushetkellä +4 astetta, kun ulkolämpötila on n. -5. 
Kanalan normaali lintukiintiö on max. 10-15 lintua, välillä (kuten nyt) on hetkellisesti enemmän porukkaa nuorison muodossa. Kesällä lintumäärät saattaa kasvaa reilustikin, kun ovat pääosin ulkona. Keväällä nähdään millaiset tarhat saadaan aikaseksi, ja millaiseksi tuleva parvi muodostuu.
Viiriäiset tulevat asumaan kanalassa kunhan niille saadaan rakennettua isommat kerroshäkit, sekä talveksi vakaampi lämmitysmuoto ja kunnon tiivisteet oveen. 

Me ollaan siis muutettu tähän vasta viime lokakuussa, ja tilat on vielä vähän rempallaan, ehkä hiukan epäkäytännöllisetkin. Ensi talvi sujuukin jo varmasti paremmin. Keväällä navettaan tehdään suursiivous ja kanala sekä ankkala kalkitaan (uudestaan, paremmin kuin syksyn hutiloinnit). Hanhille tulee varmaankin pieni pihatto-tyyppinen tila tuohon etupihalle, josta linnut päästetään vapaaksi pihalle kun ollaan itse valvomassa. Kanat ja ankat saa luultavasti omat tarhansa, tai sitten tehdään yksi isompi tarha jossa ne ovat yhdessä, ankkalan jäädessä sisätilaksi ja kanala tyhjilleen kesän ajaksi.
Jos vuokranantajalta saadaan lupa ja puhtia riittää, niin mietteissä olisi pieni pihalampi ankoille. Muutoin saavat tyytyä kylpemään isoissa vesiastioissa.


Mutta semmosta. Jos tuli jotain kysymyksiä mieleen, kommentoi alle, laita sähköpostia tai viestiä vaikka FB:n kautta. Meikäläinen löytyy nimellä Mosse Manninen.

Laitan vielä loppuun sekalaisia lintukuvia ja -videoita.



Viime kesäinen kuva, jossa poikaset Ruma, Sisu ja Töötti, sekä aikuiset Tiinu, Iines ja Aku.

Paula, jolta tipahti pyrstösulat :D

Edesmennyt Vauhti-kana tipujensa Barbien ja Kenin kanssa. Barbie on parvessa edelleen :) 



Niin komea Jaakko-kukko ♥

Tiinu, Iines ja Aku

Alkuperäinen kanaparvi, jonka ostin talvella 2016. Näistä on jäljellä enää Lempi-kana (oikealla keskimmäinen ruskea)
ja näiden jälkeläisiä kahdessa polvessa.

Töötti kuoriutumassa ♥


Aku, Töötti, Tiinu ja Liinu heti muuton jälkeen.

Herra ja Rouva Hanhi ulkoilemassa ankkojen kera. 


Kesä 2016


Töötti, Ruma ja Sisu pieninä, ekaa kertaa kylvyssä


Ankanpojat ja kanatiput tutustumassa toisiinsa


Ankat muuton jälkeen pihalla kylvyssä




Pastori, Teresa ja Ruustinna liittyi parveen


Ankkojen kylpyhetki


Hanhet ja ankat yhdessä ulkona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti