maanantai 20. tammikuuta 2014

New family member!


Väliin taas hiukan leppoisampaa matskua. Tervetuloa uuteen kotiin, Oskari!


Oskari aka Osku saapui meille 18.1.2014 Helsingistä asti! Poika on reilu 10-vuotias leopardigekko ja väritykseltään normaali. Pituutta paksukaisella on n. 25cm.
Kaveri on tosiaan melkoisen pulskeassa kunnossa, mikä on vain hyvä sillä muutosta aiheutuva stressi saattaa saada aikaan pitkänkin paaston. Vielä ei olla tarjottu ruokaa, vaan annetaan liskon kotiutua ensin rauhassa.


Osku on kerrassaan hellyyttävä otus. Olimme Marian kanssa suunnitelleet pidemmän aikaa uuden herpin - kenties liskon - hankintaa. Mielessä kävi monta lajia ja paljon tuli luettua. Kyselin paljon eri harrastajilta ja sainkin paljon hienoja mielipiteitä ja uutta faktatietoa.
Kun näin kuvallisen ilmoituksen Oskarista, kiinnostuin. Leopardigekko ei ollut vetänyt puoleensa aiemmin (vaikka olikin molemmilla toivelistalla lapsena :D), mutta tässä oli jotain mielenkiintoista.
Kun otin yhteyttä myyjään, olin varma että Osku olisi meille paras ensimmäinen lisko. Hyönteisruokavalio on mietityttänyt liskonhankinnassa eniten, ja nyt ötökkäkammoni pääsee koetukselle käytännössä. Ötököitä asustelee nyt meidänkin nurkissa, mikä vähän jännittää. Noh, onneksi Maria lupasi hoitaa ötötkät, niin minä saan vain ällötellä vieressä :D


Oskari asuu tällä hetkellä 80x35x50cm terraariossa. Kunhan poika on kunnolla kotiutunut ja yksi hiiriterroista vapautuu, se pääsee asumaan 120x46x43cm kokoiseen lukaaliin :)
Pohjamateriaalina on muovimatto, jonka päälle tulee kiviä ja kivilaattoja sitten isompaan terraarioon.

Toivottavasti kaveri kotiutuu hyvin ja viihtyy :]






Tässä vielä pari kännykkalaatuista kuvaa poitsusta:







- Mosse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti