tiistai 25. maaliskuuta 2014

Kids, don't try this at home!


Minulle sattui eräs tapaus, jonka haluan nyt jakaa varoittavana esimerkkinä teidän kanssanne.


Lauantaina 15. maaliskuuta ajattelin ottaa hommakseni ruokkia ensimmäistä kertaa meidän tulokkaan - viljakäärme Harhan. Pituutta pojalla on säälittävät 80-90cm, mutta luonnetta löytyy senkin edestä. Liero myytiin "täpäkkänä" tapauksena, joten sen äkäisyyteen ja äkkipikaisuuteen oltiin varauduttu.
Harha oli tyypilliseen tapaansa piilossa terraarion lämpimässä nurkassa, korin alla. Laitoin hanskat käteen ja lämmintä hiirtä hännästä roikottaen lähestyin koria. Heiluttelin hiirulaista aikani korin vieressä, mutta poikaa ei kiinnostanut - se vain luikki syvemmälle piiloonsa. Luulisi että kaverilla on nälkä, kun ei ole syönyt moneen viikkoon!
Laskin hiiren kivelle korin viereen, ja suljin terraarion oven.


Aikaa kului, eikä hiiri näyttänyt kiinnostavan. "Otanpa hiiren pois ja lämmitän sitä vähän lisää" ajattelin ja avasin terraarion oven. Kurotin terraarion perälle tavoitellen hiirtä - ilman hanskaa - ja NAPS! Ennen kuin ehdin edes tajuta, Harha roikkui sormissani ja kietoutui kovaa vauhtia käsivarteni ympärille! 
Outoa kyllä, en edes pelästynyt, olin lähinnä hämmentynyt. "Mitäs nyt?" Yritin irrotella kiemurtelevaa käärmettä käteni ympäriltä, ennen kuin se ehtisi saamaan kunnon "kuristusotteen". Ajattelin että mitä nopeammin saan käärmeen irti kädestäni, sitä parempi (meille molemmille). Kun sain suurimman osan käärmeestä irti kädestäni, se avasi myös suunsa ja luikki takaisin terraarioon.

Episodi oli ohi sekunneissa, mutta siitä huolimatta veri juoksi sormenpäistäni - olihan pieniä "neulanreikiä" yhteensä yli 20 kipaletta keski- ja etusormissani! (Kuinkahan monta kertaa käärme ehti vaihtaa otetta tuon lyhyen hetken aikana?) Terraarion ovi kiinni ja vettä sormille.


Kun verenvuoto lakkasi, palasin takaisin terraarion ääreen. Otin hiiren, lämmitin sitä ja nostin koria. Aikani (hanskat kädessä!) härnättyäni Harhaa hiiren kanssa, se nappasi sen suuhunsa. Sitten vain odoteltiin, että suostuuko vielä syömään. Ja kyllähän se söi! Hiiri katosin, enkä voinut olla kuin tyytyväinen.




Kunnes.. Eilen 24. maaliskuusta kyllästyin kipuilevaan keskisormeeni. Pari päivää kestänyt todella kova, vihlova kipu näytti olevan peräisin yhdestä puremahaavasta. Sormet on edelleen täynnä pieniä mustelmia ja reikiä, mutta yksi rei'istä oli selkeästi tulehtunut: se oli turvonnut, punainen ja kosketusherkkä.
Päätin tarkastella (ja kaivella) sormenpäätä tarkemmin, ja pitkän hetken jälkeen tein löydöksen! 



Katso kuvat, ja päättele itse mitä löysin!





Harha on onneksi kunnossa, mutta seurailen sen vointia - haukkaamalla minua se on saattanut vahingoittaa suutaan ja riski suutulehdukseen on olemassa. Pitäkää peukkuja Harhan puolesta!

Ja muistakaa AINA käyttää niitä hanskoja tai pitkiä ruokintapihtejä, vaikka eläin ei tuntuisi välinpitämättömältä ruuan suhteen ja vaikka olisitte "VAIN" poimimassa ruokaa pois terraariosta.. Näin pysytään kaikki ehjinä ;)


Kuvassa poseeraa pieni mutta komea Harha-poika


- Mosse

3 kommenttia:

  1. Ja olihan sulla se jäykkäkouristusrokote voimassa? T. Äiti

    VastaaPoista
  2. Voiko tommonen pieni viljakäärme ottaa "kuristusotteen"? Hui, voiko siitä seurata jotain vahinkoa? :0

    VastaaPoista
  3. Kiitos äiti, jäykkäkouristus on voimassa vielä :P

    Katarina, viljakäärmeet on kuristajakäärmeitä. Eli ne nappaa uhrin suuhunsa ja kuristaa sen hengiltä. Eihän tuollanen pieni liero saa mitään vahinkoa aikaseksi ihmiselle (lukuunottamatta noita olemattomia hampaanjälkiä), mutta irrottamisen puolesta on hankalampi jos käärme ehtii ottaa kunnon otteen käsivarresta :D

    VastaaPoista